top of page
Novaz

GIETVLOEREN GIETEN IN GROOT GENT EN OMGEVING

Novaz

GIETVLOEREN, STEEDS MEER EEN GEWILDE KEUZE VOOR ZOWEL PARTICULIEREN ALS BEDRIJVEN

Anker 1

Alhoewel “de gietvloer” nog altijd een relatief nieuw fenomeen is, zeker in vergelijking met andere meer traditionele vloertypes, wordt het een steeds meer gewilde keuze, zowel onder particulieren als bij bedrijven. Gietvloeren zijn vloeren die gegoten of gespaand worden aangebracht, waardoor het eindresultaat volledig naadloos is. Denk hierbij bijvoorbeeld, aan polyurethaan gietvloeren, betonnen gietvloeren of epoxyvloeren.

Dergelijke vloeren worden in lagen aangebracht, waarbij iedere laag een specifieke functie heeft. De afwerking wordt gevormd door een bovenste laag van beschermende transparante lak, maar de volledige samenstelling van gietvloeren is afhankelijk van het specifieke type gietvloer. Het verschil tussen vloeren van epoxy of polyurethaan zit in de hardheid van het materiaal. Epoxy gietvloeren, bijvoorbeeld, zijn harder en geschikter voor industrieel gebruik, terwijl zachtere polyurethaan gietvloeren dan weer beter zijn voor gebruik in leefomgevingen.

Novaz
  • Gietvloeren zijn duurzaam en gaan gemakkelijk 20 jaar mee, mits er periodiek adequaat onderhoud wordt uitgevoerd.

  • De gemiddelde gietvloer is uitstekend bestand tegen krassen, slijtage en verkleuring.

  • Met het correcte reinigingsmiddel wordt het onderhoud van een gietvloer een fluitje van een cent.

  • Gietvloeren zijn uitzonderlijk flexibel en in veel gevallen ook elastisch en goed bestand tegen scheuren, waardoor ze zowel in particuliere als industriële omgevingen talloze toepassingsmogelijkheden hebben.

  • Goed combineerbaar met vloerverwarming.

  • Naast de klassieke grijze of witte tinten bestaan er tegenwoordig voor gietvloeren ook oneindig veel lichte en donkere kleuren.

VOORDELEN VAN GIETVLOEREN

Duurzame gietvloeren gieten is al jarenlang de specialiteit van Novaz in Heusden!
bottom of page